Over mij

Een korte samenvatting van mijn technisch verleden.

Ik heet Patrick Bekkers en ben geboren in Hulsberg, Zuid Limburg. Woon in 's Gravenmoer (gemeente Dongen) Noord Brabant.  Ik heb in Gulpen de Mavo doorlopen en in Heerlen de MTS werktuigbouwkunde. Verder heb ik mezelf nog bijgeschoold, Horeca diploma, zonneboiler installaties en berekeningen, elektrische huis en utiliteit installaties met NEN 1010 en vervolgens NEN 3140 Vakbekwaam Persoon. Mijn laatste cursus was TIG Lassen nivo 1.Patrick

Mijn vakantie werkzaamheden waren op de camping waar de werkzaamheden bestonden uit defecte waterleidingen en storingen in het elektriciteit net, en ook rioleringen zorgden voor ellende in het hoogseizoen. Op de boerderij kon ik landbouw werktuigen bijhouden. Ook heb ik nog 1,5 jaar bij een slagerij gewerkt. Tijdens de vakanties ben ik aan het werk geweest bij diverse metaal bedrijven. Hier mocht ik boren lassen zagen en montage werk uitvoeren. Tijdens mijn stage van de MTS heb ik conventioneel 3 maanden gefreesd en 2 maanden gedraaid. Deze werkzaamheden waren bij een gereedschap makerij. Mijn 2e stage was bij de waterleiding maatschappij Limburg, waar de werkzaamheden lagen bij pompstations en drink-water zuivering-installaties. Hierna volgden vakantie en weekend werkzaamheden. Deze werkzaamheden waren bij een bedrijf waar auto's en vrachtauto's werden hersteld. Daar deed ik demontage voor de spuitwerkzaamheden en montage na de spuitwerkzaamheden van vrachtauto's. Personen auto's deed ik demonteren en lassen zodat de autospuiters verder konden met plamuren en het aanbrengen van de juiste kleur. Bij de Koninklijke Luchtmacht waar ik 28 november 1988 ben gaan werken, ben ik opgeleid tot monteur van de F-16. Als bijvak heb ik de opleiding gevolgd voor het luchtdoel geschut. 40L70. Deze werkzaamheden vond ik leuk omdat het zo gevarieerd was. Dit waren Elektrische, mechanische en hydraulische onderhoud werkzaamheden, ook mocht ik hierbij het diesel aggregaat onderhouden. In 1996 ben ik opgeleid tot monteur van de Apache helikopter.
Ondanks ik was aangenomen als werktuigbouwkundige heb ik als vliegtuigmonteur meer met een multimeter en elektrische schema's gewerkt dan met steek en ringsleutels.

Maar na 22 jaar monteur en opzichter te zijn geweest was ik op management niveau terecht gekomen. Deze werkzaamheden vinden plaats op een bureaustoel achter de computer. Ik ben daar actief mee aan het werk gegaan maar was daar niet echt op mijn plaats. Ik wil dingen maken of repareren.

In 2015 heb ik de knoop doorgehakt en ben met LookandFix begonnen.
Een uitdrukking die ik van toepassing vind is;

JE MOET DOEN WAT JE LEUK VIND.